Pillangóhatás és császármetszés – felhívás császáros anyukáknak

egynapos_kiemelt

Császármetszéssel született a gyermeked?

Gondolkodtál már azon, mit jelentett Neked a szülés? Hogy a születés körülményeinek esetleg közük van a gyermekeddel való lelki kapcsolatodhoz? Hogy hogyan válhatna teljesebbé a kapcsolatotok?

Sokan mondják, hogy a születés trauma – mind a babának, mind az anyának. Főleg, ha a természetes folyamatokba valamilyen oknál fogva beavatkoznak.

Többféle módszer van, amivel a lelki gubancokat oldani lehet. Van, aki egyedül birkózik meg velük, van, aki a környezetétől kap támogatást, és olyan is akad, aki szakemberhez fordul. Sokan gondolják azt, hogy ez az élet rendje, ezt dobta a gép és nem csinálnak ügyet az egészből. De korántsem biztos, hogy ettől jobban érzik magukat.

Szerintem a lényeg az, hogy készek legyünk fejlődni, harmonikus kapcsolataink legyenek és örömteli, boldog életet éljünk.

Életünk egyik legmeghatározóbb kapcsolata az anya-gyermek kapcsolat, melyben a születés egy nagyon fontos fordulópontot jelent. Az, hogy az anya számára milyen élmény a szülés, feltehetően erőteljesen befolyásolja a gyermekével való viszonyát.

Az emberi lélek rejtelmei nagyon izgalmasak számomra. Sokszor tapasztaltam, hogy egy-egy régóta cipelt probléma megoldása mennyi más egyéb életterületen hozhat kellemes változást – teljesen váratlanul, hiszen látszólag a két dolognak semmi köze egymáshoz.

Húgom mind a két kislányát császármetszéssel “hozta világra az orvos”, tesóm legnagyobb bánatára (hogy finoman fogalmazzak). Nemrég beszélgettünk, és egyszer csak eszembe jutott, mi lenne, ha az egyik általam ismert, traumatikus élmények feldolgozásában hasznos módszert kipróbálnánk. Vajon hogyan változna meg a lányokkal való viszonya? És ezen keresztül az egész életük… J

Ez a beszélgetés indította el bennem a gondolatot, hogy a császármetszéssel való “szülés” és a hozzá kapcsolódó kellemetlen, netán traumatikus élmények feldolgozásának milyen egyéb pozitív hatásai lehetnek. Szenvedélyesen kutatom és tanulom azokat a módszereket, amelyekkel közreműködhetek az emberek életének könnyebbé, szebbé, jobbá, boldogabbá tételéhez. Elhatároztam, hogy egy kicsit szélesebb körű kísérletbe fogok ezen a téren. Ehhez keresek néhány vállalkozó szellemű édesanyát, aki a szüléssel, terhességgel kapcsolatos kellemetlen élményeiből fakadó érzéseitől szeretne megszabadulni. Meg akarok bizonyosodni arról, hogy mely módszerekkel tudok a legcélravezetőbb eredményeket elérni ebben a témában, hogyan lehet a leghatékonyabban feldolgozni a traumatikus élményeket, hogy a változások milyen hosszabb távú hatással bírnak, és mely egyéb területeken jelentkeznek.

Az egyik általam használt módszer az EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing – Szemmozgásos deszenzitizálás és újrafeldolgozás). Az EMDR az egyik leghatékonyabb terápiás eszköz traumatikus események emlékei által okozott erőteljes érzelmi stressz kezelésére. A stressznek ez a fajtája – ha nem, vagy nem elég hatékonyan kezelik – egy életen át fennállhat. Az EMDR úgy oldja a sejtmemóriából és az energiamezőből a traumatikus élményeket, hogy azok átkerülnek a szokványos emlékek közé, most már megfelelő érzelmi reakciókkal.

Az érzelmi felszabadulás jellemző hatása, hogy kiegyensúlyozza a személy energiáit, pozitív hatással van a szervek működésére és az általános pszichés közérzetre is.

A módszer további hatása, hogy a terápiás ülés ideje alatt, amíg a kliens támogató és biztonságos környezetben van, a korábbi elnyomott emlékek és érzelmek is felszínre törhetnek.

Ezt a technikát – ugyan egyszerűbb és némileg eltérő formában – évszázadokkal korábban az inkák is használták olyan gyermekek kezelésére, akik mély érzelmi sérülést okozó élményeken mentek keresztül.

Dr. Francine Shapiro-nak köszönhetjük, hogy újra felfedezte és elegánsan strukturálta a folyamatot.

Ha számodra a várandósság vagy a szülés nem az az élmény volt, amelyre újra vágysz, szeretnél ettől a kellemetlen érzésről megszabadulni, és szívesen részt vennél ebben a kísérletben;  ha készen állsz a mellékhatásokra, amik többek között az alábbiak lehetnek: javulhatnak kapcsolataid – saját magaddal, nőiességeddel, gyermekeddel, pároddal, nőhet az önbecsülésed, elégedettebbé, boldogabbá válhatsz, akkor írj egy rövid levelet nekem a neisz.laura kukac gmail pont com címre.

Leveledben 5-6 mondatban írd le a szülés körülményeit és azt, hogy szerinted ez milyen hatással van jelenlegi életedre. Akár azon is elgondolkodhatsz, vajon milyen hatása lesz, ha már “csak egy emlék” lesz a számodra.

A kísérlethez Siófokon és környékén tíz édesanyát keresek, akik számára a konzultációkon, kezeléseken való részvétel természetesen ingyenes. Részleteket e-mail-ben és telefonon tudunk egyeztetni.

Jelentkezési határidő: 2014. november 24.

Neisz Laura

neisz.laura kukac gmail pont com

06 20 23 22 177

És a kupac tetején